Griessschnitten

Bij moeder thuis kwam, zoals bij zoveel gezinnen destijds, de heilige drie-eenheid op tafel: groente, aardappelen en vlees.
Gelukkig is die tijd al lang voorbij. Pasta-soorten en rijst hebben in de Nederlandse keuken de aardappel van zijn prominente plaats op tafel verdrongen.
In de keuken van Oostenrijk, Duitsland, Polen, etc. zijn echter nog veel meer variaties te vinden.
Een daarvan zijn de griessschnitten (ik vertaal het maar even niet) die ook de plaats van de pieper prima kan vervangen.
Breng 4 deciliter melk met 25g gram boter aan de kook.
Voeg vervolgens 125 gram griesmeel toe en blijf dit op een lager vuur roeren tot de massa volledig gaar is. De massa is dan dik en komt los van de pan. Neem de pan van het vuur en roer een ei door het beslag.
Stort nu de griesmassa op een nat gemaakt aanrecht uit en strijk het uit tot een dikte van ca. 1½cm dikte. Na afkoeling hiervan hiervan rechthoekjes van ongeveer 3x6cm snijden, haal ze door paneermeel en bak ze in een koekenpan met boter lichtbruin.

1 opmerking: