Rijstebrij op z'n Frans.
Dit is een wat stijvere rijstebrij, die zonder meer als toespijs kan worden gegeten maar die ook bijzonder goed dienst kan doen als uitgangspunt voor meerdere gerechten.
Als de goede rijst wordt gebruikt heeft hij ook niet dat papperige dat zo kenmerkend is voor Hollandse rijstebrij. Van belang is niet alleen de bereidingswijze, maar bovenal de kwaliteit van de rijst. Neem een grootkorrelige (ronde) rijst, liefst uit Italiƫ of Frankrijk, of desnoods de rijst van Lustucru.
1 deel rijst
4 delen melk
gespleten vanillestokje
1/2 deel suiker
De rijst opzetten met ruim koud water en 5 minuten laten koken. In een vergiet storten en spoelen onder de kraan.
Ondertussen de melk aan de kook brengen met de vanille. Zodra de melk kookt de suiker oplossen en daarna de uitgelekte rijst toevoegen.
Vervolgens langzaam weer aan de kook brengen en op het laagste vuur 30 - -35 minuten doorkoken.
(Of een uurtje in de hooikist)
In de plaats van vanille kan ook gebruik gemaakt worden van geraspte citroen- of sinaasappelschil en ook kunnen rozijnen worden meegekookt.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten