Wanneer je met de voorbereiding tussen de middag begint, heb je en prima avondeten.
1 wild konijn in stukken
eendoosje cherrytomaten
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 l. droge witte wijn
1 el. wijnazijn of citroensap
1 tl. laurierpoeder of drie verkruimelde laurierbladeren
1 el. Italiaanse kruiden
4 el. olijfolie
zout en peper
bereiding:
Maak een marinade van een gehakte ui, de geperste knoflook,de wijn, de azijn, de laurier, de kruiden (pizzakruiden ook prima) , 1 el olie en grofgemalen peper.
Laat de konijndelen in de marinade (in de koelkast, onder af en toe keren) ca. acht uur staan. In de marineerdoos van Vacuvin gaat het in drie uur.
Neem de delen uit de marinade en laat ze uitlekken.
Dep de konijndelen droog met keukenpapier en zeef de marinade.
Verhit de olie in een ovenschaal en bak hierin de konijndelen rondom bruin.
Voeg de inhoud van het blik tomaten, de overige gehakte ui, zout, peper en de marinade toe.
Plaats de schaal in een voorverwarmde heteluchtoven (150°C), gedurende ca. 60 minuten.
Besprenkel de konijndelen regelmatig met het stoofvocht en bind dit eventueel bij met allesbinder.
Serveer er tagliatelli bij en verder een Chianti Classico.
De "Hollandse Heilige Drie-eenheid": vlees, groente en aardappelen is enkel Hollands. Over de grens worden aardappelen of pasta al een groente gezien, althans als bijgerecht naast het vlees. Aldus geserveerd! Wil je desondanks toch nog wat groens, serveer na het hoofdgerecht een salade.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten