Als bijgerecht bij lamssaucijsjes of gegrilde kip is gemarineerde prei heerlijk. Ook als groente bij de barbecue is dit weer eens wat anders dan die eeuwige bak sla.
-een kilo dunne prei
-een scheut oosterse wokolie
-250ml kippenbouillon (van een tablet)
-1dl witte droge wijn
-een eetlepel witte wijnazijn
-een eetlepel Colman's mosterdpoeder
-twee eetlepels fijn geseden peterselie
Maak de prei schoon en snij ze in stukken van drie centimeter.
De olie verhitten en hierin de prei goudbruin bakken in ongeveer 10 minuten. Pas op, niet te heet want anders caramelliseert de prei.
De wijn en de helft van de kippenbouillon bij de prei schenken en met een deksel op de pan zachtjes laten koken tot de prei gaar is en vervolgens de prei op een serveetschaal leggen.
Kook de andere helft van de bouillon met de azijn tot de helft in.
De pan van het vuur nemen en de mosterdpoeder erdoor roeren. Schenk dit over de prei en laat het minsten een uur marineren.
Met een lepel af en toe het vocht over de prei schenken.
Serveer de prei op kamertemperatuur.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten